Je eigen gele tanden verhelpen? Zo doe je het!

Als je voor de spiegel staat en je gebit eens goed bekijkt, zul je vaak snel opmerken dat je tanden niet zo mooi wit zijn als je zou wensen. Veel mensen hebben gele tanden en dit oogt natuurlijk niet zo mooi als een wit gebit. Vaak zit er veel aanslag op je tanden waardoor deze ook geler kijken dus die zal er toch echt af moeten voor een mooier gebit. Nu kun je wel zelf tanden bleken en zijn er verschillende manieren om dit te doen.  

Tanden chemisch laten bleken 

Gele tanden verhelpen kun je om te beginnen doen door deze bij de tandarts te laten bleken. Dit is niet de meest gezonde manier want hiervoor worden chemicaliën ingezet. Daarnaast is het chemisch bleken van tanden niet permanent want bij veel mensen worden ze na verloop van tijd toch weer geler en dien je de behandeling opnieuw te laten doen. Soms valt chemisch bleken ook zo wit uit dat het onnatuurlijk aandoet.  

Wat voor producten kun je zelf gebruiken tegen gele tanden?  

Het is veel beter om je tanden een aantal tinten witter te maken met behulp van natuurlijke producten. Hiervoor kun je de volgende mondverzorgingsproducten inzetten.  

  • Kijk eerst of je een goede tandpasta vindt met natuurlijke witmakers. Deze zorgt er niet alleen voor dat je tanden een aantal tinten witter worden maar ook dat je gebit gezond en fris blijft. Indien de tandpasta op basis van natuurlijke ingrediënten gemaakt is, is deze veilig voor dagelijks gebruik.  

  • Wat voor tandpasta geldt, gaat ook op voor mondwater. Ook dit vind je in diverse soorten om je tanden minder geel te maken. Mondwater zorgt daarnaast meteen voor een frisse adem dus dat is handig. Kies altijd voor mondwater met natuurlijke bestanddelen.  

  • Je kunt tevens kiezen voor een speciale whitening pen of whitening poeder. Dit breng je aan op de tanden waardoor ze er direct witter uit komen te zien.  

Goed bijhouden voor het beste effect 

 

Bij het witter maken van je gebit is het belangrijk dat je dit op verantwoorde wijze doet en je geen schade aan je tanden en mond toebrengt. Met natuurlijke producten krijg je snel een veilig effect en zien je tanden er al na een paar behandelingen witter uit. In het begin zul je het product voor witte tanden wat vaker moeten gebruiken maar daarna is het vooral een kwestie van bijhouden. Bedenk wel dat je tanden nooit witter worden dan ze ooit waren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *